loading
loading

Martin Drechsler CHEF

V krátkém textu o Martinovi nelze zdaleka uvést všechno, ale ty nejdůležitější věci si stojí za to přečíst. Mistr by nebyl mistrem, kdyby si vše od píky nevydobyl svým vlastním úsilím, pílí a nadšením pro věc.

Po dokončení studia se Martin naplno vrhl do práce a své první profesní zkušenosti začas sbírat v lázních Darkov. Talent ho brzy vynesl na pozici hlavního kuchaře pro VIP a zahraniční klientelu. V dalším profesním rozvoji figurují slavná jména, se kterými spolupracoval a pod jejichž vedením se rozvíjel. Patří k nim vyhlášení šéfkuchaři Lukáš Paluska, Jaroslav Václavík, Khamteu Keosouvannasan z Laosu, který je známý pod jménem Keny, Evald Kaczinský nebo Štefan Roďom. Dále absolvoval kulinářskou akademii, účastnil se kuchařského sympózia a stal se čestným členem clubu Chef de Chef.

Martinova hvězda stoupala dále vzhůru. Byl zvolen hlavním kuchařem prezidenta Václava Klause, který připravoval menu během podniku PGA TOUR v Čeladné. V Carlsbad Plaza se zúčastnil stáže pod vedením slavného michelinského kuchaře Pierra Leótarda, kde získal neocenitelné zkušenosti se zpracování kvalitních francouzských surovin.

Jeho hlavní doménou je francouzská kuchyně, molekulární gastronomie, dezerty, sushi, italská a arabská kuchyně, laoské speciality. Přes tento široký záběr zůstává fanouškem české kuchyně v moderním provedení a právě z tohoto spojení vzniká řada překvapivých pokrmů, které si mohou vychutnat hosté restaurantu Valoria.

Close